Blog

Aan Tafel bij de Wintereditie van het Grote Groente Circus in Café de Bak

Of ik aan tafel wilde bij het Grote Groente Circus, voor een vijfgangendiner bestaande uit (bijna) alleen maar groenten, gekookt door de chefs van vijf verschillende restaurants in één van de gezelligste eetgelegenheden die Leeuwarden rijk is. Uhm, yes please.

Een reizend diner

Het Grote Groente Circus is de reizende dinerserie van Guus Thijssen (Guustronomie). Guus organiseerde het Grote Groente Circus eerder al op theaterfestival De Parade in Utrecht en in 042 in Nijmegen. Om de diversiteit aan groenten te vieren, vindt elk diner plaats in een ander seizoen. Voor de wintereditie – waarvan ik mocht meegenieten – sloeg Guus de handen ineen met Willem Schaafsma (van Eindeloos, Proefverlof én Café de Bak).

Het Grote Groente Circus in Café de Bak, Leeuwarden - Foto: Sanne Eva Dijkstra

Het Grote Groente Circus in Café de Bak, Leeuwarden - Foto: Arjen SIemonsma

Vijf chefs in één keuken…

Gaat dat goed? En óf dat goed gaat. Vanaf ons plekje aan de chef’s table zie ik vooral een hoop plezier tussen de vijf samenwerkende local heroes. En als iets bewijst dat zoveel talent op één plek niet zozeer tot concurrentie maar vooral tot heel erg lekker eten leidt, dan zijn het wel de gerechtjes die de keuken uit komen.

Lees meer