Happy Morning Smoothie met Banaan, Dadels & Kokos

De beste dagen beginnen met een goed ontbijt. In het weekend zet ik graag verse croissantjes, jus d’orange en een gekookt eitje op tafel, maar doordeweeks mag het wel wat sneller zijn – en ook wat minder calorierijk. Als ik de avond ervoor tijd & zin heb om alvast iets te maken, ontbijt ik graag met overnight oats.

Maar ik begin de dag ook graag met een smoothie. Door ander fruit te kiezen, maak je steeds weer andere combinaties en wordt het nooit saai. Je kunt het fruit mengen met (plantaardige) melk, yoghurt of (kokos)water, en als je echt even op de gezonde toer wilt voeg je rauwe groente zoals spinazie of boerenkool toe. Dat klinkt niet enorm lekker, maar valt echt reuze mee. Over de looks van je smoothie hebben we het dan maar even niet…

In het recept van deze Happy Morning Smoothie gaan overigens geen groenten, en hij ziet er net zo fris en zacht uit als ‘ie smaakt. Ik gebruikte de sukkary dadels van Yogi & Yousef, en als je van dadels houdt moet je die écht eens proberen. Ze zijn 100% duurzaam, ontzettend zacht en zitten bomvol smaak: de lekkerste dadels die ik ooit geproefd heb! Ik vind dadels vaak wat taai, waardoor ze soms moeilijk fijn malen in de blender, maar bij deze dadels had ik daar helemaal geen last van. Blij dat ik ze ontdekt heb! Dadels zijn ook heerlijk als tussendoortje en Yogi & Yousef verkopen ze dan ook in handige kleine doosjes van 3 stuks. Ideaal om mee te nemen en ook nog eens ontzettend leuk verpakt. Win win!

Ik gebruik plantaardige yoghurt in deze smoothie en voeg wat water toe. Persoonlijk heb ik mijn smoothie het liefst niet al te dik, maar als jij dat juist wel lekker vind, voeg dan gewoon wat minder water toe. Er gaat ook een beetje havermout in, voor extra vezels en energie. Daar kom je de ochtend wel mee door. Happy morning!

Ingrediënten

halve banaan
2-3 dadels
1 el geraspte kokos
2 el havermout
2 tl gemengde notenpasta
200 ml Griekse yoghurt
ca. 100 ml water

Bereiding

Snijd de banaan in plakjes. Hak de dadels fijn. Doe banaan, dadels en yoghurt in de blender en mix tot een glad geheel.

Voeg kokos, havermout en notenpasta toe en mix opnieuw. Voeg tot slot zoveel water toe als nodig is om de smoothie iets vloeibaarder te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *